Başta İBB Çözüm merkezi olmak üzere birçok belediyeye yazarım. Sıkça yazıştığım bir başka kurum da CİMER. Son dönemde cevaplar geç gelmeye başlasa da, genellikle “Görüş ve Öneri” kapsamında başvuru yaparım.
Yine günlerden bir gün, ABD hükümeti kamuoyunda bilinen adıyla “Soykırım yasası”nı onaylayınca, belli ki kızmışım. 24.04.2021’de yaptığım başvuruya, 10.05.2021’de e- posta adresime aşağıdaki cevap gönderildi.
Sayın AHMET BAYBARS GÖĞEZ,
T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine(CİMER) 24.04.2021 tarihinde yapmış olduğunuz 2101888940 sayılı başvurunuz 10.05.2021 tarihinde CİMER tarafından cevaplanmıştır:
“Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezine yapmış olduğunuz başvurunuz incelenmiş olup müracaatınızda yer alan hususlar tarafımızca kayıt altına alınmıştır. Bilgilerinize sunarız.”
Başvurumu da yine CİMER sitesinden alıntılayarak aşağıda kopyalıyorum:
Başvuru Sayısı 2101888940
Başvuru Zamanı 24/04/2021 21:08:25
Başvuru Tipi Görüş Öneri
Başvuru Metni
Sayın cumhurbaşkanım,
ABD’nin soykırımı kabul etmesini bir T.C. vatandaşı olarak asla kabul etmiyor ve kınıyorum.
Bu aynı zamanda Ermeni kökenli vatandaşlarımızla aramızı açmak için ard niyetli karardır.
Bu durumda pasif veya reaktif bir politika yerine proaktif politika ve kararlarla cevap hakkı kullanılmalıdır diye düşünüyorum.
Bu kararın sonuçlarının izlenilerek, gerekli tepki gösterilmediği takdirde devamı gelecektir.
Ülkemizi en yumuşak karnımızdan vurmaya çalışacaklardır.
Mademki eski defterler açıldı onların anladığı dilden (Finans) cevap vermemiz gerektiğine inanıyorum. ÖNERİM;
1. Montrö’ye göre boğaz geçiş ücretleri, anlaşma şartlarına göre gr/ altın olarak revize edilmelidir.
2. Birinci dünya savaşında işgalci batılı devletlerin ülkemize verdikleri yıkım ve zararlar.
3. Kurtuluş savaşında galip ülke olarak başta Yunanistan olmak üzere, işgalcilerden savaş tazminatı alma hakkımız vardır. Ancak talep edilmemiştir.
4. Savaş tazminatlarını ödemeyen ülkelerle olan ticari ve siyasi ilişkilerimizi gözden geçireceğimizi ilan etmeliyiz. Lozan bu konuda elimizde ki en önemli belgedir. Saygılarımla.
Hareket Listesi | ||
Kayıt Zamanı | Hareket | Açıklama |
24/04/2021 21:08:25 | Başvuru Yapıldı | 24/04/2021 21:08:25 tarihinde internet üzerinden başvuru alındı. |
24/04/2021 21:08:25 | Sevk Edildi | 24/04/2021 21:08:25 tarihinde CİMER tarafından DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI tarafına sevk edildi. |
10/05/2021 23:30:21 | Sevk Edildi | 10/05/2021 23:30:21 tarihinde DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI tarafından CİMER tarafına sevk edildi. |
10/05/2021 23:57:30 | Cevaplandı | 10/05/2021 23:57:30 tarihinde CİMER tarafından cevap yazıldı. |
SONRAKİ GELİŞMELER
Bana verilen cevaptan yaklaşık 18 ay sonra 07.10.2022’de, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle Boğaz geçiş ücretleri, net ton başına 0,80 USD’dan ($), 4.08 USD ($) çıkartılarak yaklaşık beş (5) kat artırıldı. Bugün (01.07.2023) alınan kararla net ton başına geçiş ücreti güncellenerek 4,42 USD oldu.
Geçiş ücretindeki bu artışlarla, en ayrıntılı bilgi veren linkteki gazete haberine göre yıllık 40 milyon $ olan gelir, 200.000.000 $’a çıkmış.
39 yıldır kimsenin aklına gelmeyen, mevcut iktidarın yaptığım başvuru ile hazineye ek olarak 160.000.000 $ ek kazanç sağlanmış olması ülkemiz için harika bir sonuç değil mi? Bunca net yazışma varken, iktidar veya ilgili bürokratlar 20 yıldır düşünmedikleri konuda çıkıp, “Biz zaten bunu düşünüyorduk!” diyebilir mi?
Başta sayın Cumhurbaşkanı ve sayın Mehmet ŞİMŞEK’e önerimdir.
Bugünlerde ülkemizin ihtiyacı olan döviz bazlı gelirler ile bazı düzenlemelerle İç kaynaklardan tasarruf/ ek gelirler kazanmak mümkün aslında. “İş’ten değil, Diş’ten artırma” zamanı. Sadece yurt dışından gelecek krediler, Swap ve yardımlarla kalkınma hamlesi “Türkiye yüzyılını” gerçekleştirmek zor. Konusunda uzman birçok kişi, siyasetçi ve bilim adamı, karar alıcılar ve bürokratlarca davet edilerek, hangi siyasi düşünceye sahip olduklarına bakılmadan “Görüş ve Önerileri” alınmalıdır. Sadece CİMER başvurusu ile olmaz bu işler..
Ayrıca konu mevcut yasalar ve terörle mücadele ihbar yasası gibi çıkarılacak ek kanun- yönetmeliklerle, cimri davranılmadan ikramiye/ devlet takdiri (teşekkürü) şeklinde teşvik edilmelidir. Yorgunu yokuşa süren, adeta ödül vermemek üzere uygulanan 1931 tarihli 1902 sy. kanun yürürlükte olup geliştirilmelidir. https://vergidosyasi.com/2018/07/29/1905-sayili-ihbar-ikramiyesine-iliskin-kanun/
Düşünebiliyor musunuz? Verilen cevapta “Teşekkür” bile yok. Sadece “Kayıt altına almış” arkadaşlar.! Nasıl bir kibir bu! CİMER başvurusunda iletişim bilgilerim var. Adresim belli. Kazara suç işleyip, aykırı laf etsem saatler içinde kapımız çalınır. Ödül/ takdir için de kapımın çalınması beklentim devam ediyor.!
Çok mu şüpheciyim bilemem ama başvurum sonrası “becerikli” bir bürokrat, “Buldum- buldum” diye ortaya çıkıp, ikramiye, makam, mevki ve itibar kazandıysa son dönemde sıkça karşılaştığımız “intihal” ayıbı gibi, Emek ve düşünceye saygısızlık yapmış olmaz mı? Böyle örnekler araştırılıyor mu? Şüphelerimde yalnız mıyım?
Sadece Görüş ve Öneri olarak değil, Sitem olarak da kabul edilmesi dileğimle. Kabotaj bayramı kutlu olsun.
Sayın Baybars,
Çok mu şüpheciyim demişsiniz;
Şüphe; “inanç ve inançsızlık arasında kalan duygu”dur.
“Sütten ağzım yandı, yoğurdu üfleyerek yiyorum!” misali şüphekâr olmanız doğaldır…
Haksız da sayılmazsınız diye değerlendiriyorum.
Ben; sizi, tüm çalışmalarınızda topluma faydalı olma ve sıkıntı içindeki halka moral kaynağı teşkil etmeyi gaye edinen aydınlarımızdan biri olarak tanımladım.
Eserlerinizi öyle özdeyiş içersinde sunuyorsunuz ki, bu biçimleriyle de ilgiyle okunmasını sağlıyor ve yıllar sonra hayırla anılmasına vesile olacaksınızdır…
Duyarlılığınız için teşekkürü bir kez değil, bence bin kez hak edenlerdensiniz!
İyi ki varsınız.
Saygı ve Selâmlar benden…
Ne mutlu bana ki okurlarımda böyle güzel izlenimler bırakabilmişim. Güç veriyorsunuz.
Şüphe ve merak benim en büyük motivasyon kaynağım. Beni araştırmacı yapan en güzel yanım bu olsa gerek.
Bir de tersinden okumaya gayret ediyorum. Böylece “tavşana bak” diye önümüze konan her şeyi daha iyi çözümlüyorum. Saygılarımla..
verdiğiniz detaylı bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim
detaylı ve akıcı bir makale olmuş kaleminize sağlık
Detaylı bir makale olmuş kaleminize sağlık
detaylı bilgilendirme için teşekkür ederim
detaylı bir bilgilendirme olmuş fayda gördüm teşekkür ederim
Detaylı bir içerik olmuş. Üstelik de akıcı. Teşekkürler
Detaylı bir makale olmuş. Baştan sona okudum ve karşılaşmış olduğum için de mutluyum. Teşekkür ederim.