08.06.1999’da Muğla ORTACA’da basılan Güney Ege Gazetesinde yayınlanmıştır.

Bir süredir üzerinde çalıştığım proje vardı. “Kış sebzelerinin, yaz mevsiminde yaylada üretilmesi.”

En uygun yer olarak Ağla köyü- yaylasını seçtik. Seçtik diyorum, çünkü projemizde Ege Üniversitesi, Ziraat Fakültesinden bazı öğretim üyeleri de bulunacaktı.

Birkaç hafta önce İzmir’den iki öğretim üyesi ile birlikte kalktık bölgeye geldik. Köylülerle görüştük. Zaten çok sınırlı olan arazi içinden 1- 2 tercih yaptık. Tüm masrafları tarafımdan karşılanacaktı.

İlk planda 500 m2 bir tarlanın hazırlanması gerekiyordu. Zaten projeye başlamada çok geç kalmıştık. Özellikle rica ederek tarlanın bir hafta içinde sürülerek hazırlanmasını istedik. Defalarca İzmir’den arayarak tarla sahibini motive etmeye çalıştım. Cuma günü geldiğimizde tarla sürülmemişti ve cumartesi gününe yetişmesi mümkün değildi. Bir sonraki hafta sınav dönemi olduğu için öğretim üyelerinin gelmesi mümkün değildi. Zaten biraz da benim zorlamam ile geliyorlardı ve vazgeçtiler.

Önümüzdeki yıl yaparız temennisiyle ertelediğimiz bu proje aslında Ağla köylüleri için büyük fırsattı. Ancak köylümüzün zamanı kullanma hassasiyeti olmadığı için başlarına konmuş talih kuşunu kaçırdılar.

Hep söylerim; Bir işi yapmış olmak yetmez. Doğru zamanda yapmak lazım.

Haydi diyelim ki bir sene sonra aynı projeye tekrar başlayacağız. Türkiye’de yayla mı yok?

Ahmet Baybars GÖĞEZ

Bilgi paylaşınca güzel
X

Şifrenizi mi unuttunuz?

Bize Katılın